fbpx

tudok segíteni?

Küldj üzenetet nekem

HELYSZÍN

1111 Budapest,

Órarend

Hétfő-Péntek: 16:00 – 19:00

E-mail

hello@geeniq.com

FAQ

Gyakran feltett kérdések

Akár újdonság neked a STEM vagy a makerspace, akár olyan jól ismered már, hogy fejből ismered minden újdonságát, még lehet egy-két kérdésed, amit tőlünk megkérdezhetsz. Néhányat már összegyűjtöttünk itt – csak válassz ki egy kérdést, és megkapod rá a választ. Nem találod azt a kérdést vagy választ, amit keresel? Kérdezd meg!
Mi az a Makerspace?

Talán hallottál már a makerspace-ről . Ez egy divatos szó, amely már néhány éve létezik. De mi is az pontosan? A makerspace egy olyan hely, amely eszközöket technológiát és alkatrészeket tartalmaz, lehetővé téve az emberek számára, hogy ötletükkel belépjenek, és egy teljes projekttel távozzanak. A legjobb az egészben az, hogy a készítői terek kivétel nélkül közösségi helyszínek. A cél a közös munka, a tanulás, az együttműködés. A legfontosabb, hogy az alkotói terek lehetővé teszik számunkra, hogy felfedezzünk, létrehozzunk általunk új dolgokat, vagy javítsuk a már meglévőkön.

Mi az a STEM?

A STEM mozaikszó az angol science, technology, engineering and mathematics szavakból, a tudományos-technológiai tudományágak (természettudomány, technológia, mérnöki tudomány és matematika) együttesére szól, ezen tudományágak közös használatára szolgál

Fiúknak vagy lányoknak szól ez a foglalkozás?

Természetesen mindenkit sok szeretettel várunk, nincsenek megkötések vagy korlátok. Bárki akit érdekelnek a foglalkozások és szertne alkotó közösségben, izgalmas feladatokat megoldani, új készségeket tanulni azoknak itt a helye.

Mi szükséges a foglalkozásokhoz?

Ha valaki már legózott, vagy programozott korábban az külön szerencse. Ha van számítógéped vagy tableted, érdekelnek a programok és szeretnél megtanulni kezelni különleges technológiákat vagy szeretnél saját robotot akkor itt a helyed. A lényeg hogy legyél érdeklődő, ne riadjj meg ha valami nem sikerül elsőre, és a mindíg kérdezz. 

Milyen tematika szerint működik a szakkör?

A foglalkozás sorozatokat úgy állítottam össze, hogy egy teljes iskolai évet felöleljen, minden héten egymásra épülő foglalkozásokon gyakorlunk a gyerekekkel. A foglalkozások az iskolai fogalalkozások utaán, délután tartjtom, ami alkalmanként 55-60 perc, ami alatt új tananyag, építés, programozás és játék vár a gyerekre. 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com